Ord fra rektor

Et nyt skoleår

Rigtig hjertelig velkommen til et nyt skoleår på Randers Statsskole.

Traditionen tro starter skoleåret med en før-første skoledag for vores nye 1g elever, som de tilbringer i selskab med vores dygtige tutorer fra 2g og 3g. Dagen efter er første skoledag, hvor vores nye elever møder deres lærere og får udleveret bøger og taget billeder m.v.

Henover sommerferien har vi fået renoveret resten af vores gangarealer i stueplan med nye lofter, gulve og belysning. Vi har desuden fået nogle meget flotte nye møbler op – nogle såkaldte kupéer, hvor vores elever kan sidde i fred og ro og arbejde – både individuelt og i grupper. Vi glæder os meget til de bliver taget i brug af eleverne.

Snart er vi fulde omdrejninger igen, og efteråret byder på mange spændende og lærerige aktiviteter og oplevelser for vores elever.

1g eleverne, som de første tre måneder går på et grundforløbshold skal bl.a. på introture til Fjerritslev. De skal naturligvis også bruge grundforløbet til en afklaring af, hvilken studieretning de ønsker, når studieretningsforløbet starter til november. Derfor har vi arrangeret nogle studieretningsdage, som skal hjælpe 1g eleverne til at foretage det rigtige valg.

2g skal til september på ekskursion til Ungdommens Folkemøde i København, og 3g klasserne tager på studietur i udlandet.

I september skal alle vores klasser desuden til en teaterforestilling på Randers Egnsteater, som hedder #Fremtiden. Baggrunden herfor er et udvidet samarbejde med Egnsteateret og Randers Kommune med det overordnede formål at forbedre talentarbejdet på kunst- og kulturområdet, især scenekunst, billedkunst og musik.

Desuden har vi indledt et samarbejde med Egnsteatret om afvikling af en teaterforestilling på Egnsteatret, hvor lærere fra Statsskolen står for opsætningen og med vores egne elever på rollelisten.

Med ønsket om et spændende og lærerigt efterår på Staten,

Lone Andersen, rektor